Site Overlay

Met paard en wagen op de vlucht voor beschietingen. Spelen in de puinhopen van een kapotgeschoten stad. Twee vrienden zien omkomen door een mijn. Stiekem kijken als er een paard werd geslacht. Snoep krijgen van de Duitsers. Je huis verlaten voor het water. Herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. Verteld aan kinderen van groep 7 van de Acaciahof, in Middelburg. Ze deden mee aan het project In Mijn Buurt en interviewden 15 ouderen. Nico Out begeleidde het project en interviewt drie ouderen die hun verhalen ook met ú willen delen. Om nooit te vergeten.

Idee, tekst en begeleiding: Nico Out.

Muziek van nu – en van alle tijden

Voorafgaand aan deze vertellingen zingt en speelt Rosann, een jonge singer-songwriter uit Groede. Ze zingt een mix van eigen nummers en covers, zowel in het Engels als in het Nederlands.

Muziek is als de wind. Je kan erdoor worden geraakt of meegesleept, of je kan het aan je voorbij laten gaan. Nuchterheid en positiviteit zijn dus kenmerkende invalshoeken in haar muziek. Daarom wordt haar werk – met redelijk zware thema’s als gemis en verlies – toch gevoed vanuit het perspectief van hoop.

Zondag 7 november, aanvang 14:30 uur
De Spot Middelburg, Beddewijkstraat, 15 Middelburg,
entree € 5,00
Kaartverkoop via
www.despotmiddelburg.nl

Rosann